Visa kundvagn
Vad är luktisar?
 
 
Sök
Trend
Köp Trend-luktisar
Information om Trend
CTP
Köp CTP-luktisar
Information om CTP
E.T.-Luktisar
Vad är luktisar?
Hjälp
Köpvillkor
Visa kundvagn
Kontaktformulär
 
 
Vad är luktisar?

Luktisar webbshop - Vad är luktisar?


Vad är luktisar?
I mitten av 70-talet uppfann 3M (företaget bakom bland annat Post-it®-lappar) microfragrance-tekniken, vilken gjorde det möjligt att kapsla in doftämnen i mikroskopiska bubblor. Tanken var att detta skulle användas till parfymprover och liknande, men Creative Teaching Press (CTP) valde istället att designa små motivklistermärken med uppmuntrande texter som skulle kunna användas som belöning till skolelever.

Under början av 80-talet hade luktisar vuxit till en jätteindustri. Regnbågen började ge ut luktisar från både Trends och CTP:s sortiment i Sverige, och de flesta som var unga i början av 80-talet kommer förmodligen ihåg dessa märken.

Ett Youtube-klipp som visar hur enormt intresset för luktisar var i Sverige 1983 kan ses här.Luktisar är vanligtvis lika stora som en femkrona, även om variationer kan förekomma. En tumregel om man vill att doften ska räcka riktigt länge är att man endast skrapar en liten del av luktisens yta åt gången, istället för att skrapa över hela märket.

Det kan även vara en trevlig kombination om man skrapar två olika luktisar samtidigt. Trend-luktisarna Hot Fudge respektive Whipped Cream passar exempelvis utmärkt tillsammans. Även CTP-luktisarna Peppermint respektive Vanilla gör sig utmärkt tillsammans med många andra CTP-dofter.

De luktisar som vi säljer i webbshopen är originalmärken från Trend Enterprises respektive CTP, vilka gavs ut i Sverige av Regnbågen under tidigt 80-tal. Samtliga har matt yta (Matte), vilket gör att microfragrance-bubblorna behåller doften tills man skrapar dem. Dessa luktisar har därför kvar doften än idag, och kommer fortfarande att ha det om 20 år.
Luktisar.se
Anders Ögren
Storspovsgatan 1
57337 TRANÅS
Mail: Kontaktformulär
Org. nr: 5802270156, Momsreg. nr: SE580227015601, Innehar F-skattsedel